onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met... Kenneth Blomme.

De loononderhandelingen in de Turkse vestiging van Bekaert Staalkoord te Izmit zijn vastgelopen. De vakbonden eisen minstens 100 Turkse Lire per uur (ongeveer 5 euro). De huidige lonen zijn onvoldoende om van te leven. Deze onderhandelingen lopen al maanden en de werkgever is niet bereid om toegevingen te doen. Men ging over tot staking.

Volgens de presidentiële beslissing is deze staking een bedreiging voor de nationale veiligheid. Met als gevolg dat de politie kan optreden en men de stakers kan ontslaan.

Bekaert-metaalarbeiders uit Izmit blijven zich resoluut verzetten en de staking gaat vastberaden door.

ABVV-Metaal Bekaert Aalter wil haar solidariteit uiten. We willen dat de werknemers een eerlijke kans krijgen om te onderhandelen en recht hebben om strijd te voeren. Dat Bekaert de overheid inschakelt om de staking te breken, is onaanvaardbaar. Vanuit het beperkt comité van de Europese ondernemingsraad is gevraagd om niet repressief op te treden, geen politie toe te laten en geen mensen te ontslaan. Wij willen dit onderschrijven!

Tijdens de Bold New Bekaert werd gesproken over de pioniersgeest en een positief verschil creëren voor miljoenen mensen. Wij hopen dat Bekaert ook het verschil wil maken in de levens van hun eigen werknemers. Wil men op die manier vorm geven aan het nieuw hoofdstuk?

Blijf van het stakersrecht en stop met beroep te doen op dictaturen die de democratie in gevaar brengen.

Graag sluiten wij af met de slogan “Better together!”

Namens de fractie van ABVV-Metaal
Kenneth Blomme
Hoofdafgevaardigde Bekaert-Aalter