onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met... Erik Kampers 

Begin September kreeg Samir een arbeider van onze serieafdeling nieuws te horen, wat een ouder nooit over zijn kind wil vernemen. Namelijk dat er bij Adea, zijn 5-jarige dochtertje, een hersenstamtumor was ontdekt. Het ergste nieuws moest toen nog komen, noch in België of elders in Europa bestaat hiervoor een succesvolle behandeling.

Zonder behandeling kreeg Adea nog maximaal 2 maanden van de behandelde artsen. In Mexico bestaat er wel een alternatieve behandeling met een slaagkans van maar liefst 80%, maar deze heeft een serieus prijskaartje van 150.000€. Er zijn momenteel 2 Belgische kinderen die recent ook deze behandeling hebben ondergaan. Allebei zijn ze aan de beterhand. Als ouder twijfel je uiteraard geen moment, en stel je alles in het werk om deze behandeling te kunnen opstarten.

Toen dit nieuws onze werkvloer bereikte, liet dit niemand onberoerd. Er kwam een golf van solidariteit op gang, niet in het minst in zijn eigen afdeling. Zijn collega’s gingen praten met onze directie, zij ging onmiddellijk akkoord om acties toe te laten op de werkvloer, alsook om deze actie financieel te ondersteunen.

Zo hielden zijn collega’s op donderdag 17 Oktober een geldinzamelactie, hiermee werd al een fantastische bedrag van 5002,69€ omgehaald. Er kan nog steeds geld gestort worden op een speciaal hiervoor bestaande rekening BE 90 7360 4272 5332 met “Van Hool” als mededeling.

adea 1

Verschillende aan het bedrijf verbonden kunstenaars stelde eigengemaakte werken ter beschikking, ook enkele toppers uit het veldritwereldje (Laurens sweeck, Bart Wellens) gaven een gesigneerd wielerpakje om per opbod te verkopen. Op al deze artikels kan nog tot 31 November worden geboden via de volgende link

Neem gerust eens een kijkje, vind je iets mooi, doe dan een bod!

Hiermee steun je Samir, en geef je hoop aan het kleine prinsesje Adea.adea 2

Toon met ons dat solidariteit nog bestaat!

Erik Kampers
Een trotse ABVV Van Hool afgevaardigde 

Andere blogs van Erik