onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met... Marc Polfliet

Dit is mijn derde (en laatste blog) over de verhuis van MSC en Medrepair nv van Rechter- naar Linker oever (de links naar de andere blogs vind je onder deze blog)..

De verhuis is nu afgerond, de plaatsen zijn verdeeld en alles draait op volle toeren. Hier op Medrepair nv is de verhuis goed voelbaar geweest. De omzet is gegroeid en de firma is volop bezig om  de nodige aanwervingen te doen omdat we de productie rond krijgen met het aantal werknemers dat er was. Ook de haven is steeds op zoek naar extra mensen om de wereld van de containers te laten groeien waardoor de haven van Antwerpen zich wil gaan meten met de grootste havens van de wereld.

Eerst werd er gevreesd, omdat alles bij elkaar kwam te zitten, dat er mensen teveel gingen zijn. Daarom ook heeft de directie even gewacht met aanwervingen. Om te zien hoe alles draaide. Ondertussen zijn er dit jaar al ongeveer zestig mensen bijgekomen, is er een nachtploegje ontstaan en zijn er gesprekken gaande over een eventuele uitbreiding van deze nachtploeg. De firma blijft ook op zoek naar die ene goede werkende kracht die het bedrijf kan helpen bij het uitbouwen van de productie.

Al met al mogen we dus zeker van een succesvolle verhuis spreken!

Als syndicaal afgevaardigde is er ook één en ander veranderd. We hoeven niet meer zoveel kades af te doen om onze collega’s te bereiken. We hebben een beter contact met de mensen omdat ze ‘de delegee’ nu makkelijker zien passeren. Als men vroeger op de andere kade stond, dan moest men wel even wachten vooraleer de delegee langs kwam om vragen aan te kunnen stellen. De drempel tot de “delegee” is dus enorm verlaagd, wat voor ons EN voor de collega’s zéér positief is.

Denken dat het voor ons iets rustiger ging zijn door de verhuis was even wel  een verkeerde gedachte. Net doordat de mensen ons nu NOG makkelijker kunnen bereiken (ook al  was er al een facebook groep, e-mail, telefoon en persoonlijk aanspreekpunt op elke kade) hebben wij steeds onze handen vol met het helpen van onze collega’s. Maar we klagen niet. Van de crisis hebben we in ons bedrijf zeer weinig gemerkt (in tegenstelling tot in onze privé dankzij de huidige regering). En belangrijk is er ook een bepaalde job-zekerheid op Medrepair nv. Dat is in deze tijden al héél veel waard. Hopelijk kunnen wij samen met de firma deze lijn doortrekken nu we één van de grootste bedrijven, zo niet DE grootste zijn in de sector.

Ik hoop dat door mijn drie blogs iedereen een positief vertrouwen opdoet in de goede afloop van vele zaken binnen het bedrijf waar jullie tewerkgesteld zijn. Overal is er wel iets en overal zal de vakbond meer dan ooit nodig zijn. Maar met de geweldige opleidingen binnen onze vakbond en de kameraadschap en solidariteit met elkaar kunnen we héél veel dingen aan. Maak U niet te snel zorgen op voorhand als het eens wat minder gaat en blijf knokken voor wat je hebt.


Marc Polfliet 
Syndicaal Afgevaardigde Medrepair nv

Andere blogs van Marc

Hoe een mega-verhuis de spanning o de werkvloer kan doen stijgen

Helemaal klaar voor de toekomst