onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Kristof Van De Maele.

Op een doordeweekse koude herfstnacht terwijl de regen kletterde tegen het raam, ontwaakte ik rustig uit een droom en bij het wakker worden lag ik na te denken over wat de dag en de toekomst ons zouden brengen. Eerlijk gezegd maak ik mij wel serieus zorgen over onze toekomst in dit klein Belgenlandje.

België, het fiscaal paradijs voor de multinationals, het land waar de regering de sociale zekerheid misbruikt en uitzuigt, de kleine man doet betalen tegen alle regels in, en uitperst tot de laatste druppel via allerhande belastingen, langer werken, indexsprong, minder of geen pensioen, weinig of geen rente op je spaarboek, ziekte-uitkeringen, energiefacturen die uit hun voegen barsten. Zo kan ik nog een tijdje doorgaan, want het stopt niet.

Hoe is het mogelijk?

Beseffen de mensen hoe het zover is kunnen komen en wat zou de oplossing zijn om deze neerwaartse spiraal te doorbreken?

Ons klein landje...de speelbal van Europa, met de vele ministers en parlementairen die verdelen en heersen, eerst de splitsing Vlaanderen/Wallonië en daarna sector per sector de mensen muilkorven.

Grote bedrijven die gaandeweg verdwijnen naar landen waar wetten en milieunormen niet zo streng zijn en waar ze nog meer winsten binnenrijven ten koste van...?

Ministers en parlementairen met riante lonen, CEO’s die torenhoge bonussen krijgen, ook ten koste van. #eerlijkerisbeter.

Wake up, People

Ons 3e jaar regering-Michel is van start gegaan en als wij er niks aan doen, zal het dus ook niet stoppen, maar de schuldenberg blijft wel groeien!!!

Met gestructureerde betogingen en stakingen gaan we er niet komen, enkel en alleen SAMEN en daarmee bedoel ik ALLE sectoren, Vlaming en Waal, arbeider/bediende moeten we tegen de stroom ingaan.

Zo denk ik er over, het kan misschien zwartgallig overkomen, maar ik denk dat we vooral realistisch moet blijven en de hekelpunten moeten durven aankaarten.

Als er mensen zijn die ook van dit gedacht zijn of een andere mening hebben, voel je vrij om te reageren op deze blog, een gezonde discussie kan nooit kwaad.

Een goeie communicatie kan het begin zijn van een goeie samenwerking en denk eraan enkel SAMEN kunnen we slagen.

Kristof Van De Maele
Delegee Bombardier Transportation Brugge

 

Andere blogs van Kristof:

Indruk maken als bedrijf? Respecteer je werknemers!