onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Mercedes Debels.

Wie Picanol zegt, denkt meteen aan weefmachines. Picanol vervult al meer dan tachtig jaar wereldwijd een pioniersrol en behoort vandaag tot de wereldtop van weefmachineproducten. Maar Picanol is meer dan machines. Opgericht in 1936, is de Picanol-groep immers geëvolueerd van een traditionele weefmachinebouwer tot een wereldwijde leverancier van totaaloplossingen voor de textielindustrie en andere sectoren. Maar een bedrijf heeft altijd ook een erg ingrijpende sociale impact, en dit is niet anders bij Picanol. Veel is te danken aan de bewogenheid die de stichters van het bedrijf en hun opvolgers heeft bezield.

80 jaar Picanol

Traditiegetrouw zetten we dit in de kijker en wordt er een groot festival georganiseerd. Dit was ook het geval bij de viering van 70 en 75 jaar Picanol, dus zetten we graag die trend verder! Onze CEO Luc Tack makte van de gelegenheid gebruik om zijn mensen eens extra belonen voor de goeie en harde inspanningen die er geleverd werden de laatste jaren...

Daarom werden de 1400 mensen die in dienst zijn uitgenodigd op dit evenement. Er werd ons op voorhand medegedeeld hoe het concept zou ineenzitten, en dit ging als volgt:

Er werd gestart met de projectie van de voetbalmatch België-Ierland op groot scherm. Het festival vond dan ook plaats op 18 juni 2016, middenin de EK-voetbalgekte en daardoor de ideale gelegenheid om de voetballiefhebbers aan hun trekken te laten komen.

Natuurlijk zitten we ook met heel wat muziekliefhebbers. Zij konden zich in het tweede deel volledig uitleven. Op voorhand kreeg iedereen de mogelijkheid om zijn/haar favorieten door te geven. Dat bleek te gaan van het hardere rockgenre tot Schlagers ...

Uiteindelijk besliste onze PR–manager wie op het podium zou verschijnen:

 De Romeo's
 De Picanolband
 Flip Kowlier
 Les Truttes
 Dj Sexy Derry & dj Joren Maes

Voor ieder wat wils

De ambiance zat er heel de dag goed in en zo konden collega's eens op een andere manier en in een andere sfeer tijd door brengen met elkaar. (Dat moet niet altijd onder het motto werken zijn) Natuurlijk werd er ook aan gedacht om de dorst te lessen en de hongerige magen te vullen. Et voilà: er werden verschillende food- en dranktrucks geïnstalleerd en een gezellige loungebar ingericht! Kortom, het was een zeer mooi festival en dito initiatief van Picanol om de mensen op zo’n manier te bedanken voor hun inzet. Het is belangrijk om ook dat onder de aandacht te brengen. Om middernacht werd alles mooi opgeruimd en de terreinen proper gemaakt om maandagochtend opnieuw te kunnen opstarten!

Ik zou zeggen, op naar 85 jaar Picanol!

Mercedes Debels
Hoofdafgevaardigde Picanol

 

Andere blogs van Mercedes:

Vakbondswerk bij Picanol ... dat is ook werken aan de teamspirit!
Mijn week als vormingsbegeleidster
Let's grow together