onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Danny Janssens.

Tijdens de vorige sociale verkiezing hadden wij als ploeg een zelfklevertje gemaakt waar op stond: “Hey t’ is weer verkiezing zeker!” Dat zelfklevertje kon je overal op Umicore tegenkomen vooral op de rug van te enthousiaste afgevaardigden. Nu zijn we weer bijna 4 jaar verder en het motto gaat nog altijd op. “t’ Is weer verkiezing zeker!”, horen wij nu al regelmatig zeggen tegen onze concullega’s. De verkiezingskoorts waar niemand zegt last van te hebben, schijnt erger te zijn dan de griep die dit jaar toch ook weer erg huishoudt. Zou het niet veel leuker zijn om een doosje medicijnen te hebben tegen deze koorts die je blijkbaar erger treft wanneer je tussen de verkiezingen niet al te veel nuttigs hebt gedaan voor je werkmakkers? Loze beloftes, veel stoefen en onvolledige of foutieve informatie verspreiden lijkt ook een verergerende factor te zijn in deze koortsige aandoening.

Ik ben blij dat wij als ABVV-Metaal Umicore Hoboken een ploeg afgevaardigden en militanten hebben die nog altijd staan voor dezelfde waarden die we tijdens onze opleiding meekregen en die we nu met een klepper van een campagne uitdragen naar onze collega’s op de werkvloer. Verkiezingskoorts en verhitte temperamenten, daar hebben wij blijkbaar minder last van want de Rooi zijn hier altijd al een beetje meer heetgebakerd dan de anders gekleurde fracties. Het is wel plezant als delegee te ervaren hoe we van stencils en fotokopietjes naar een campagneondersteuning van formaat zijn gegaan waar zelfs de aller modernste applicaties hun plaats in hebben, maar waar we onze werking niet voor moeten verbloemen. Tenslotte hier in Hoboken zijn ‘de rooi’ niet op hun mondje gevallen, maar wel allemaal kerels van hun woord en daad.

Onze vitamientjes zullen onze verkiezingsresultaten zijn die er weer voor gaan zorgen dat wij zullen blijven doen waar we voor opgeleid zijn en dat is opkomen voor die mensen die dreigen het slachtoffer te worden van de geldkoorts die bij het gulzige patronaat en de asociale regering alleen maar erger wordt.

Danny Janssens
Delegee Umicore Hoboken

 

Andere blogs van Danny:

De sociale socialist