onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Mercedes Debels.

2015 was een erg druk jaar. Bij Picanol, Proferro en PsiControl werden verschillende projecten en realisaties afgerond, waarbij het paradepaardje toch wel de succesvolle ITMA-beurs in Milaan was.

De ITMA-beurs is een beurs die om de 4 jaar plaatsheeft, de Olympische Spelen voor de weefmachines zeg maar... Dit jaar vond de vierjaarlijkse en grootste expositie ter wereld voor textielmachines plaats in Milaan. Meer dan 100.000 bezoekers uit meer dan 140 landen trokken naar Milaan om de nieuwste technologieën en machines van meer dan 1650 exposanten met eigen ogen te zien.

In 2015 was het 40 jaar geleden dat Picanol met de productie van grijpermachines is begonnen en we vierden dit met de wereldwijde lancering van de nieuwe machines Optimax-i en TerryMax-i.

Picanol had er een grote, open en vernieuwende stand die perfect onze ‘Let's grow together’-spirit weergaf. Tien weefmachines werden er voorgesteld: machines die stoffen weven van hemdstof, denim, badstof en automotive tot technische weefsels. In het midden van de nieuwe stand was er een speciale zone die werd ingenomen door een Omniplus Summum (luchtweefgetouw met nieuwe functies). Deze ‘snelloper’ weeft een weefsel van lijnwaad aan een indrukwekkende 2015 inslagen per minuut!

We hebben opnieuw duidelijk het verschil kunnen maken met de concurrentie. Zowel qua aantal als qua interesse van de bezoekers op onze stand overtroffen we ruimschoots de verwachtingen.

Picanol blijft zich continu verbeteren in nieuwe technologieën. De ITMA-beurs is een heel belangrijke beurs voor de Picanol-groep om de tewerkstelling te kunnen behouden.

Er worden nieuwe klanten aangetrokken, ook al is de concurrentie groot!

Exact daarom wordt er ook steeds verder geïnvesteerd in nieuwe machines. Momenteel werken we met zo'n 1400 mensen binnen de Picanol-groep Ieper, daarbij inbegrepen zijn wel een kleine 200 tijdelijke contracten. Ook wordt er continu gewerkt aan veiligheid, WCM, 5S PLAN, enz.

Zo draagt iedereen op zijn manier zijn steentje bij tot een mooie werking, en is onze slogan dan ook niet voor niets 'LET'S GROW TOGETHER!'

Mercedes Debels
Hoofddelegee Picanol

 

Andere blogs van Mercedes:

Vakbondswerk bij Picanol ... dat is ook werken aan de teamspirit!

Mijn week als vormingsbegeleidster