onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Mercedes Bels.

Op 11 juli 2015 was het weer zover, ons 8e jaarlijks voetbaltornooi bij Picanol. Met een schrikkeljaar ingevoegd in 2014 door de Tour De France, was iedereen weer in de mood om er in 2015 in te vliegen! Dit jaar kozen we voor een ander concept. Terwijl het de andere jaren de gewoonte was om zelf je ploegen ineen te steken, eventueel over alle verschillende afdelingen van Picanol, moesten de teams dit jaar per afdeling worden gevormd. Een ander concept, maar minstens even leuk.

En dan begint het. Na de lancering van datum en concept begint iedereen elkaar aan te spreken en aan te moedigen om mee te doen. Sommigen passen toch wel voor mogelijke blessures, want het gaat er soms stevig aan toe… Dit jaar waren er weerom 16 ploegen ingeschreven, wat betekent dat het initiatief weer een succes was. Allemaal willen ze met trots de titel en beker behalen, en de nummer 1 zijn van Picanol!

En dan...

De dag voor het voetbaltornooi wordt alles klaargezet, nog enkel uurtjes en dan kan het beginnen. 11 juli, 10.30 uur: alle ploegen worden verwacht op het VTI-terrein te Ieper, iedere groep installeert zich en er wordt al volop aangemoedigd en gespeculeerd... de sfeer zit er meteen in! 11 uur: Het eerste fluitsignaal wordt gegeven.

Uiteraard heet onze ploeg ‘De Reds’. Ook zijn natuurlijk alle sympathisanten van harte welkom om mee te supporteren. Alsook de kleintjes onder ons... die komen supporteren voor de papa die toch een doelpunt wilt scoren... Ook is er hier en daar wat animatie voorzien voor de jongere generatie onder ons. Er zijn zo luchtkastelen, grime-artiesten, ijsjes, muziek voorzien om ook de kleintjes een leuke namiddag te bezorgen.

Na een namiddag te voetballen beginnen de magen wel wat te knorren, maar geen paniek, ons voetbaltorrnooi word telkens afgesloten met een reuze BBQ voor amper 10 euro per persoon. Dit wil je dus niet missen en ook daar zijn heel wat inschrijvingen voor! Dit jaar waren er maar liefst 300 man aanwezig voor de BBQ, kortom er zijn dus heel wat worstjes gebakken!

Maar ook dan zit de avond er nog niet op, want om alles nog dat tikkeltje extra te geven wordt ieder jaar DJ Derry aan het werk gezet om de beentjes nog wat te strekken! DJ Derry werkt ook binnen Picanol, maar is zo al wat de legende binnen het bedrijf. In een mum van tijd staat de dansvloer vol en zit de ambiance er volledig in.Tot in de nacht wordt er gevierd voor we moe maar voldaan huiswaarts keren en nog even nagenieten van een prachtige dag!

Bij het weerzien op maandag is iedereen serieus stijf, maar de verhalen rollen over de tongen. Het was geslaagd!

Een dergelijk evenement is altijd een ideale gelegenheid om je collega's op een andere manier te leren kennen, om eens tijd maken voor je makkers... dat geeft een soort teamspirit! Binnen Picanol hebben we zo enkele verschillende evenementen:

In november: jaarlijkse quiz en Sint-Elooi-feestje (voor de kinderen)
In januari: nieuwjaarsduik te Oostende
In juli: voetbaltornooi
In augustus: forelvissing
In september: fietstocht
Om de 5 jaar: één groot feest ter gelegenheid van het zoveelste jaar bestaan van Picanol
In de zomermaanden een aantal keer happy hour

Ik kan het dus zeker aanraden om in jullie bedrijf ook eens een evenement te organiseren! Het moet niet altijd werken-werken-werken zijn.... maar eens je bedrijf in een ander daglicht steken.

Tot volgend jaar! Wie pakt de beker in 2016?

Mercedes Debels
Hoofddelegee Picanol

 

Andere blogs van Mercedes:

Mijn week als vormingsbegeleidster