onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... John Gelling. 

Toen ik afgevaardigde werd, had ik geen idee dat we zo snel gingen geconfronteerd worden met sociaal onrust. De eerste staking tegen de regeringsmaatregelen stond voor de deur. Het was een heel spannende tijd, de confrontatie met de directie, de onzekerheid of de mensen op de vloer zouden volgen. Onze werking was nog niet zo lang bezig. We zijn juist na de verkiezingen in 2012 begonnen. Er is toen pas een werking bij ons tot stand gekomen, maar daar heeft mijn collega Bert Bries al in zijn blog over geschreven.

We hielden op een dinsdagavond provinciale militantenvergadering met uitleg over het hele verloop en op woensdag roepen we onmiddellijk een vergadering met het personeel bijeen. Ik kan u verzekeren dat dat wel heel spannend was. Vrijdag was het dan zover, de eerste stakingspost ooit op het bedrijf. Onze tent stond aan de poort en onze militanten op post en dan maar afwachten wat er zou gebeuren. De directie kwam opdagen en ging binnen samen met de bedienden en een handvol arbeiders. Voor de rest kwam er niemand. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was en voelde dat we als afgevaardigden de steun van ons mensen hadden. Het waren wel woelige dagen die erop volgden tussen ons en de directie, maar de plooien zijn ondertussen weer glad gestreken. Dat is niet vanzelf gegaan, maar met het nodige overleg en de goede verstandhouding die er is tussen ons als afgevaardigden en de directie lukte het wel.

Dat we de moed hadden om hieraan mee te doen, was zeker door de steun die we kregen van onze collega-afgevaardigden in de omgeving en van onze secretaris die voor ons klaar stond. Ik ben trots om een ABVV-afgevaardigde te zijn! Samen sterk!! Door en door rood!!!

John Gelling
Afgevaardigde Alcomel