de voorzitter

De Voorzitter gaat de dialoog aan. Het gedacht van Georges De Batselier.

 

Ook in 2023 blijven we strijdvaardig en hoopvol

Kameraden,

2022 was een bijzonder moeilijk jaar voor velen onder ons. Terwijl we nog maar net van de coronacrisis bekomen waren, viel Rusland totaal zonder reden Oekraïne binnen. Daardoor ontketende het een economische crisis die heel Europa trof. Een economische crisis die al lang niet meer enkel de zwaksten in de maatschappij treft, want ook tweeverdieners hebben het vandaag bijzonder moeilijk om de torenhoge energiefacturen betaald te kunnen krijgen. 
Het is dan ook degoutant om vast te stellen hoe energiereuzen speculeren om hun winst te maximaliseren op de rug van de werkende mens. Het is bovendien pijnlijk om vast te stellen dat de Europese regering er niet in slaagt om een prijzen plafond af te spreken op een voor iedereen haalbaar niveau.

Lees meer...

In het hart van iedere moeilijkheid ligt een kans

Poëtische woorden van een slimme man, Albert Einstein was duidelijk een optimist.
Maar dat zijn wij bij ABVV-Metaal en BTB ook. We kijken met hoge en positieve verwachtingen uit naar 2021. Samen grijpen wij dit nieuwe jaar aan om er verder tegenaan te gaan en die kansen die er liggen te benutten.
Kansen om betere sociale voorwaarden op tafel te krijgen. Kansen om gemotiveerde, nieuwe en ervaren delegees verder te vormen en hun belangrijke werk te laten doen. Kansen die voortvloeien uit onze samenwerking om jullie nog beter te dienen.

Om samen aan een betere toekomst te werken, voor alle werknemers.

Lees meer...