De samenleving

Lees hier gevarieerde blogs vanuit de gelijkgezinde samenleving. Aan het woord laten we specialisten binnen ABVV-Metaal en uit progressieve middenveldsorganisaties.

 

Ons feest, op 1 mei.

Beste kameraden

We hebben toch wel een heel speciaal jaar achter de rug, het was niet evident. Het was niet evident voor degenen die zonder werk zijn gevallen en nu al langdurig werkloos zijn. Daar hebben wij voor gezorgd dat die uitkeringen omhoog gingen. Het is ook niet evident geweest voor degenen die hard zijn blijven werken op de werkvloer. Enerzijds omdat ze in moeilijke omstandigheden hebben moeten werken. En ook daar hebben wij socialisten ervoor gezorgd dat dat veilig kon. Anderzijds is het ook belangrijk dat mensen erkend worden voor hun werk. Door een goede verloning, een deftig loon, een hoger minimumloon. Daar willen wij voor gaan onderhandelen. Dat mensen een betere verloning krijgen.


En tot slot ... het is ook mentaal niet evident om al die ballen in de lucht te houden, om dat evenwicht tussen werk en privé, om dat evenwichtig te houden. Want we gaan uiteindelijk werken om te leven en daarom willen wij er ook voor zorgen dat er meer tijdskrediet kan zijn, eventueel meer verlof, zodat de mensen het minder druk hebben in hun werkomgeving. Dus wij willen echt het verschil maken als socialisten door te onderhandelen of door actie te voeren en dan kunnen wij inderdaad ons feest met opgeheven hoofd vieren. Wij maken het verschil, voor de toekomst, voor een betere toekomst voor jong en oud.

Samen sterk, kameraden! Vier goed deze eerste mei en volgend jaar zien we elkaar fysiek terug!

 

Miranda Ulens
Algemeen secretaris ABVV

 Miranda