De samenleving

Lees hier gevarieerde blogs vanuit de gelijkgezinde samenleving. Aan het woord laten we specialisten binnen ABVV-Metaal en uit progressieve middenveldsorganisaties.

 

In gesprek met... Steve Temmerman

Telkens wanneer ik gebruik maak van sociale media heb ik steeds meer het gevoel dat mensen blind zijn . Men deelt , deelt en deelt maar berichtgevingen van nieuwspagina’s of rechtse politieke partijen zonder te weten wat er nu allemaal speelt ,dit  terwijl de media geen of veel te weinig zaken plaatst die wel van groot belang zijn .


De pagina’s die gedeeld  worden gaan vooral over “ llochtonen“  of als een Minister van één van de  rechtse partijen 'fier' video’s plaatst over uitwijzingen,…

De (sociale) media spelen slim in op mensen door geslaagde suggestieve titels te gebruiken. Sensatie alom.Hier of daar gebeurt er iets, een boodschap of video wordt gepost en de buttons “ share “ en “ like it “ draaien op volle toeren.

Een aantal personen uit de rechtse partijen zitten in vele besturen van verschillende media en waarschijnlijk komen daarom dat sommige zaken niet of veel te weinig in de media. Natuurlijk , beslissingen nemen op de kap van de middenklasse is niet belangrijk genoeg of zo beschamend ( al denk ik dat sommigen geen schaamte hebben ) dat men dit niet durft te melden .

Wat men doet is de mensen opdraaien en tegen elkaar opzetten: het zijn altijd de vreemdelingen, de vluchtelingen,… Vooral de veralgemening is om ziek van te worden .

Pleegt een ‘allochtoon’ een misdaad , dan is elke allochtoon een misdadiger of het zijn alweer de vreemden ….. (terwijl ik in mijn directe omgeving ook allochtone vrienden heb die zeker niet willen geassocieerd worden met zulke baldadigheden )

Pleegt een ‘autochtoon’ een misdaad , is dan elke Belg een misdadiger ??? (komt het dan ook zoveel keer  in de media ( nieuws – krant – sociale media ) ?

Stop ! Kijk in de spiegel ! Wat gebeurt er allemaal ? Wat is er veranderd de afgelopen tijd ? Zijn mijn vaste kosten gestegen de voorbije 2 jaar ? Wat als ik ontslagen word op latere leeftijd ? Wat zijn de gevolgen als ik later op pensioen ga ? Wat zijn de gevolgen als ik ziek of werkloos word ? Kunnen mensen langer werken ? Hoe gaan zij hun job uitoefenen op latere leeftijd ? Hoe flexibel moet ik zijn ?

Dit zijn zaken waarmee mensen moeten bezig zijn !

Roekeloos stemgedrag omdat de media sommige partijen positief in het daglicht stellen of moeten doen omwille van hun raden van bestuur , terwijl men beter eens de programma’s zou publiceren . Duidelijk maken welke gevolgen hier tegenover staan en wat hebben ze beloofd en niet gedaan .

In plaats van mensen als misdadigers te labelen, kunnen we het beter hebben over de ‘misdaden’ van deze regering.

Eén grote misdaad die ik wil vernoemen is de aanval op onze sociale zekerheid. De sociale zekerheid is de grootste vorm van solidariteit en is er gekomen dankzij de jarenlange strijd van onze voorouders .

SAMEN STERK was hier de boodschap en is nog de boodschap .

De regering peuzelt aan de sociale zekerheid alsof zij smakelijk genieten van een kippenkluif .

I Dislike it              

Steve Temmerman
Vormingsmedewerker