Ik sta mee op voor de veiligheid en het welzijn van mijn collega’s

Ik sta mee op voor het vakbondswerk en het socialisme, maar wat drijft mij telkens weer om mee voorop te staan? Ik ben sinds 2006 actief bij de vakbond. Dertien mooie jaren zijn gepasseerd, waar ik mij met veel enthousiasme heb ingezet voor het ABVV. En nee, hier stopt het niet, integendeel, want wat ik eigenlijk nooit verwacht had, is dat ik in 2014 de fakkel kon overnemen om als hoofdafgevaardigde te functioneren binnen het bedrijf.

Lees meer...

Ik sta mee op voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid


In gesprek met ... Mustafa Rahmuni

Ik ben Rahmuni Mustafa en hoofddelegee bij VAB. Als kind ben ik altijd tegen onrecht en voor rechtvaardigheid opgekomen. Op school kwam ik op voor de medeleerlingen die verbaal niet sterk waren en tegen de pesters. Dezelfde rol speel ik nu op de werkvloer. Ik spring in de bres voor mijn collega’s en voor sociale rechtvaardigheid.

Lees meer...

Ik sta mee op voor respect en werkzekerheid!

In gesprek met ... Robby Swijsen

Ik sta mee op! In mei 2020 zal het de vijfde keer zijn dat ik mij kandidaat stel om de mensen te dienen binnen ons bedrijf. Ons bedrijf maakt schokdempers en onlangs zijn we nog van naam veranderd en heten we dus niet meer Tenneco maar Driv. De naamswijziging komt door een fusie met Federal Mogul. Die fusie heeft momenteel geen gevolgen voor het aantal arbeiders bij ons.

Lees meer...

Ik sta mee op omdat ik niet tegen onrechtvaardigheid kan

In gesprek met... Jimmy Crispeyn

Bij het schrijven van dit stukje zit ik op een Franse camping met mijn gezin . Mijn kinderen hebben schoolvakantie . Mijn vrouw heeft haar verlof kunnen regelen zodat we samen weg kunnen . En de kinderen spelen de hele dag met hun vriendjes .

Lees meer...