Elke stem telt voor een sociaal gekleurde toekomst

In gesprek met Voorzitter Georges De Batselier.

'Niemand blijft achter' is de simpele en duidelijke boodschap van het ABVV naar aanleiding van de (Vlaamse, federale, Europese) verkiezingen op 26 mei. Meer nog, het is de echte inzet van de verkiezingen. Want op 26 mei gaat het over in welke samenleving we willen leven. Kiezen we voor een solidaire, open, duurzame, klimaatvriendelijke samenleving? Voor een samenleving die gaat voor sociale welvaart?

Lees meer...

1-meiboodschap van onze Voorzitter

In gesprek met Voorzitter Georges De Batselier.

1 mei is de dag van de arbeiders, de bedienden, de ambtenaren, de werknemers. 1 mei is de dag van zij die werken, zij die op zoek zijn naar werk en zij die hun ganse leven het beste van zichzelf gegeven hebben en nu genieten van verdiende rust. 1 mei is onze dag: onze strijddag, onze feestdag.

Lees meer...

Rode leidraad voor een ander en beter 2019

In gesprek met... Georges De Batselier.

Welkom in deze vernieuwde editie van De Nieuwe Werker. Onze welgemeende beste wensen voor dit nieuwe jaar waarin we elk van jullie een goede gezondheid toewensen, kameraadschap en een constructief overleg. En we wensen ons allemaal, zowel jullie als onszelf, ook een compleet ander jaar toe. Want 2019 dient zich aan als speciaal: onderhandelingen voor het interprofessioneel akkoord, nadien van de sectorale akkoorden, tussendoor nog politieke verkiezingen, en minstens tot dan nog moeizaam gepalaver in het federaal parlement en wat nog overblijft van de regering-Michel.

Lees meer...

Op naar een krachtdadig 2019

In gesprek met... Georges De Batselier.

We staan aan de vooravond van een uiterst belangrijk politiek en sociaal jaar. Sociaal, omdat de interprofessionele en daarna sectorale onderhandelingen er aankomen. Politiek, omdat er volgend jaar cruciale verkiezingen zijn voor de burgers en werknemers in dit land. Cruciaal voor de toekomst van het sociaal overleg, cruciaal voor de vakbonden tout court.

Lees meer...