Ik sta mee op...

In gesprek met... Caroline Segers

Nog meer dan voorheen sta ik mee op voor de sociale verkiezingen van 2020. Dit zou voor mezelf al de 4de keer zijn dat ik opkom voor de sociale verkiezingen en ik heb de evolutie meegemaakt. Vandaag is het meer dan noodzakelijk om de rechten van de medewerkers te helpen beschermen. 

Lees meer...

80 jaar betaald verlof

In gesprek met ... Paule Verbruggen.

Straks vertrekken we weer massaal richting zon. Of blijven we thuis. Maar de meesten van ons zullen hoe dan ook genieten van één of een paar weken vakantie. Betaalde vakantie weliswaar, dat vinden we evident. Maar dat is het niet altijd geweest. Bijna niemand weet wellicht nog dat het betaald verlof pas in 1936, dus 80 jaar geleden, werd ingevoerd. Met dank aan de vakbond.

Lees meer...

Zomergroet van de voorzitter

In gesprek met ... Voorzitter Georges De Batselier.

Het schooljaar is afgerond, de zomervakantie voor de meesten ingezet en velen onder ons genieten alvast van de vakantieperiode in vreemde oorden of in eigen land. Het weer is hier alvast zonniger en beter dan het politiek-sociaal klimaat. Het was hard ontwaken op de zesentwintigste mei. Vijf jaar rechts en asociaal beleid leidde weliswaar tot een afstraffing van de rechtse regering-Michel en tot één van de zwaarste afstraffingen voor een regeringspartij, met name de N-VA, van de laatste decennia. Alleen waren het niet de progressieve partijen die de uiteindelijke winst mochten claimen. Het schamele procentje meer kan niet verbergen dat zesentwintig mei bruiner was dan zwarte zondag in ‘91. Ook al heeft men de bokshandschoenen tijdelijk ingeruild voor afgelikte maatpakken.

Lees meer...