In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Onbekend maakt onbemind

In gesprek met... Georges De Batselier

Het voorbije jaar passeerden er in eigen land heel wat termen en begrippen die de meest uiteenlopende reacties uitlokten: zwaar werk, minimale dienstverlening, taks shift, F16. Maar ook ‘werkbaar werk’ werd meer dan gemiddeld aangehaald.

Lees meer...

Samen tegen racisme

In gesprek met ... Mohammad Akhtar.

Waarom zou er een dag nodig zijn tegen racisme? Is men zich ervan bewust wat dit inhoudt? Wilt dit dan zeggen dat we er gezamenlijk moeite voor gaan doen om niet langer te discrimineren op basis van huidskleur of afkomst? Of zou het zijn zoals de N-VA portretteert, en is racisme allemaal een beetje overroepen? Laat mij toe als Belg met vreemde roots om mijn ervaringen met deze gruweldaad met u te delen.

Lees meer...

Samen fris de zomer door

In gesprek met... Georges De Batselier

De vakantieperiode staat nu echt wel voor de deur. Lang naar uitgekeken, en dan is het er nog sneller dan je denkt. Sneller, omdat we weinig stilstaan, misschien zelfs te weinig stilstaan en ons afvragen waar we nu staan. De hoogste tijd dus om even om ons heen te kijken, een stukje achteruit, naar de bewogen maanden, om dan weer volledig te versnellen, recht op het doel af.

Lees meer...