In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Solidair met Bekaert Turkije!

In gesprek met... Kenneth Blomme.

De loononderhandelingen in de Turkse vestiging van Bekaert Staalkoord te Izmit zijn vastgelopen. De vakbonden eisen minstens 100 Turkse Lire per uur (ongeveer 5 euro). De huidige lonen zijn onvoldoende om van te leven. Deze onderhandelingen lopen al maanden en de werkgever is niet bereid om toegevingen te doen. Men ging over tot staking.

Lees meer...

Ook in 2023 blijven we strijdvaardig en hoopvol

Kameraden,

2022 was een bijzonder moeilijk jaar voor velen onder ons. Terwijl we nog maar net van de coronacrisis bekomen waren, viel Rusland totaal zonder reden Oekraïne binnen. Daardoor ontketende het een economische crisis die heel Europa trof. Een economische crisis die al lang niet meer enkel de zwaksten in de maatschappij treft, want ook tweeverdieners hebben het vandaag bijzonder moeilijk om de torenhoge energiefacturen betaald te kunnen krijgen. 
Het is dan ook degoutant om vast te stellen hoe energiereuzen speculeren om hun winst te maximaliseren op de rug van de werkende mens. Het is bovendien pijnlijk om vast te stellen dat de Europese regering er niet in slaagt om een prijzen plafond af te spreken op een voor iedereen haalbaar niveau.

Lees meer...

Wie laten we de toekomst ontwerpen? - Miranda Ulens

Zo op het einde van het jaar, is het altijd goed achterom te kijken om te weten welke stappen voorwaarts de beste zijn. Met andere woorden, hoe we de toekomst best vormgeven. En die toekomst begint vandaag, in cruciale tijden.Enerzijds cruciaal omdat er de noodzaak is het sociaal verzet te blijven organiseren. Daarin neemt het ABVV het voortouw. Anderzijds cruciaal omdat we nu al moeten vooruitblikken naar de politieke verkiezingen van 2024. We zullen ons als socialisten moeten organiseren om meer sociale rechtvaardigheid te realiseren. Als vakbond moeten we ook hier de voortrekkersrol opnemen.

Lees meer...