In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Een 1 meiviering - rechtstreeks vanuit Cuba

In gesprek met... Jean Van De Maele.

Enkel zij die enkele tientallen jaren op hun teller hebben zullen het zich nog herinneren, het radioprogramma die groetjes en verzoekjes doorgaven van geliefden, vrienden, familie die zich ver weg bevonden. Het bracht de mensen dichterbij en het was zeer zeker hartverwarmend voor de betrokkenen die een teken van leven konden ervaren door een groet of een plaatje die een emotionele betekenis had. Dit was de tijd en de wereld, voor uitgebreide communicatiemiddelen en sociale media bestonden. Gelukkig voor mij, voor mijn geliefden, voor mijn vrienden en kameraden kan ik jullie veel meer dan mijn groeten doorgeven. Ik kan jullie een stukje Cuba laten proeven.

Lees meer...

De angst regeerde op gitzwarte zondag

In gesprek met ... Voorzitter Georges De Batselier.

De verandering kwam niet van links. De verandering kwam niet eens van rechts. De verandering kwam op het ritme van de laarzen van extreemrechts. Het is de simpele, harde, onvermijdelijke conclusie eenmaal het stof van de verkiezingsronde is gaan liggen. We beleefden afgelopen zondag geen zwarte zondag, we beleefden een gitzwarte zondag. Met meer dan veertig procent die stemde voor extreem tot ranzig rechts.

Lees meer...

Elke stem telt voor een sociaal gekleurde toekomst

In gesprek met Voorzitter Georges De Batselier.

'Niemand blijft achter' is de simpele en duidelijke boodschap van het ABVV naar aanleiding van de (Vlaamse, federale, Europese) verkiezingen op 26 mei. Meer nog, het is de echte inzet van de verkiezingen. Want op 26 mei gaat het over in welke samenleving we willen leven. Kiezen we voor een solidaire, open, duurzame, klimaatvriendelijke samenleving? Voor een samenleving die gaat voor sociale welvaart?

Lees meer...