In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Een eigen huis, een onbereikbare droom?

In gesprek met...Isabelle Van Hiel.

Drie vierden van de Belgen woont in een eigen huis. Het hoge aantal huiseigenaars is het gevolg van een beleid dat sinds WOII de aankoop van een huis aanmoedigde. Maar ook van de mentaliteit van de Belgen die een baksteen in hun maag hebben en bereid zijn veel te betalen voor een eigen woning. Door de stijgende woningprijzen moet een steeds groter deel van de aankoopprijs van die woning worden geleend. De banken deden dat graag, en door de lage rente, ook aan zeer gunstige tarieven. Daar dreigt binnenkort echter verandering in te komen.

Lees meer...

Geef me één goede reden en ik staak!

In gesprek met... Mohammad Akhtar.

13 februari komt eraan, een algemene staking ondersteund door de drie vakbonden om een gemeenschappelijk front te kunnen vormen tegen de regering en de werkgeversorganisaties. Het is van de grootste noodzaak om de mensen te mobiliseren en duidelijk uit te leggen waarom we niet akkoord gaan met een luttele loonmarge van slechts 0,8 %.

Lees meer...

Wie wil er wachten tot 2020 voor een loonopslag?

In gesprek met... Meryame Kitir.

Hoe zou jij reageren als je baas je vraagt om samen om de tafel te zitten, begint met te zeggen dat je uitstekend werk levert en dat het bedrijf mede daardoor groeit en winst boekt, maar dat je tot minstens 2020 niet hoeft te rekenen op substantiële loonopslag? Zou jij blijven zitten?

Lees meer...