In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

‘Model’

In gesprek met ... Caroline Segers.

Ons bedrijf, Daikin Europe NV te Oostende, wordt de laatste tijd vaak gecontacteerd om adviezen uit te brengen. Waarover gaat het? Ze willen weten hoe het ‘organiseerbaar’ is in een groot productiebedrijf om te blijven produceren in coronatijd. Ook verschillende kranten en tv-stations zijn de laatste tijd over de vloer geweest. Het management pakt dit met beide handen aan om positief te kunnen overkomen, maar in geen enkele communicatie worden de vakbonden betrokken of laat staan gehoord.

Lees meer...

STA MEE OP. Voor onze gezondheid en tegen COVID-19

We leven in bijzondere tijden. Moeilijke tijden. Beangstigende tijden. Een nieuw virus, met de medische term COVID-19, heeft in China een regio compleet stilgelegd, en heeft de oversteek gemaakt naar andere werelddelen, waaronder Europa, en dus ook ons land. Er is nog geen vaccin, geen geneesmiddel.

Lees meer...

Elektrische wagens alleen zullen het klimaat niet redden

In gesprek met ... Wim Careel.

Vanaf 2021 mogen nieuwe auto’s die verkocht worden in de Europese Unie (gemiddeld) maximaal 95 gram CO2 per kilometer uitstoten. Met die maatregel – die in 2025 en 2030 verder wordt verstrengd – wil Europa de auto-industrie verplichten om klimaatvriendelijkere wagens te produceren. Autobouwers die de uitstootnormen overschrijden, zullen fikse (miljarden-)boetes moeten betalen.

Lees meer...