In gesprek met...

ABVV-Metaal laat iedereen aan het woord. Iedere stem telt. Die van onze Voorzitter net zoveel als die van onze delegees op de werkvloer.

 

Afscheid als vormingsbegeleider... Cuba wenkt

In gesprek met... Jean Van De Maele

Enkele weken terug was het mijn laatste week als begeleider bij de ABVV Metaal-vorming. Door een nieuwe stap in mijn levensloop, een verhuis naar Cuba, is het niet meer mogelijk om mij beschikbaar te stellen als begeleider. Begeleider zijn bij de vorming van ABVV Metaal … . Het is voorbij en het was mooi. Alles met een begin heeft een eind, en ik heb er vrede mee gesloten. De mogelijkheid krijgen om in de herfst van mijn leven begeleider te worden en vooral een begeleider TE ZIJN was voor mij een voorrecht. 

Lees meer...

Een donkere zondag in Vlaanderen! En nu?

In gesprek met... Georges De Batselier

Verandering begint in steden en gemeentes, zo schreven we voor de verkiezingen. Helaas. De politieke verandering die we graag gezien hadden en die zo broodnodig was en is, is er bij de verkiezingen van vorig weekend globaal gezien niet gekomen. Integendeel.

Lees meer...

Partnergeweld: Genoeg is genoeg

In gesprek met... Stiene Billen

'Waar ben je bang van?' Trek met deze vraag de straat op en je krijgt de meest uiteenlopende, soms banale antwoorden. Van spinnen, vliegreizen tot openbare toiletten. Maatschappelijk er is meer aan de hand. Angst verdeelt mensen. Vandaag zijn we met zijn allen bang van veel verschillende dingen. Van vluchtelingen, terroristische aanslagen, van fascisme, vrouwenhaat enzovoort.

Lees meer...