Impact
van corona

Het coronavirus houdt ons land (en de rest van de wereld) in zijn greep. De gevolgen - economisch, financieel en sociaal - zijn groot en zullen nog een hele tijd doorwerken. Het is onder meer aan ons, vakbonden, om ervoor te zorgen dat we er samen zonder al te grote kleerscheuren uitkomen. Solidariteit en rechtvaardigheid zijn hier de sleutelwoorden.

 

Update: de economische impact van corona

De coronacrisis is nog volop aan de gang en de gevolgen ervan tekenen zich dag na dag scherper af. In dit artikel geven we een update van de cijfers en lichten de prognoses toe over de economische impact van deze crisis.

 

Button Lees het artikel

De grote lockdown

Het coronavirus veroorzaakt een economische crisis, zoals jij en ik er nog nooit één hebben meegemaakt. De crisis wordt nu al omschreven als ‘De Grote Lockdown’ en snijdt vele malen dieper dan de financiële crash van 2008-2009. Voor honderden miljoenen mensen - waar ook ter wereld - zijn de gevolgen verwoestend.

Het volledige overzicht van de gevolgen op globaal, Europees en Belgisch gebied, lees je in de MagMetal.

Button Lees het artikel

Subcategorieën

op de sector
Onze industrie werd frontaal getroffen door de corona-pandemie. Om een licht te werpen op de impact van de crisis op drie belangrijke metaalsectoren, met name de automotive, fiets- en garagesector, hebben we een dossier samengesteld met de specifieke stand van zaken per sector. 
 
ImpactOpSector
ImpactOpSamenleving