Op de
maatschappij

Elke crisis biedt kansen en opportuniteiten. Deze pandemie heeft enkele zaken zeer duidelijk gemaakt. Zoals bijvoorbeeld het belang van een sterke overheid, slagkrachtige vakbonden en een universele gezondheidszorg. Dat momentum moeten we aangrijpen om - na corona - een betere wereld te maken. Een wereld die duurzamer, socialer en eerlijker is.

 

De strijd gaat door

"Wij willen geen liefdadigheid, maar liever daden en strijd!". Bekvegter doet het weer: hij omschrijft als geen ander de strijdlust die de voorbije coronacrisis bij ons opwekt. Bekijk hier zijn nieuw nummer over de crisis die we nu doormaken en over de lessen die daaruit kunnen trekken.

Wil je Bekvegter graag beter leren kennen? Lees dan ook zijn interview in de MagMetal.

Sociale zekerheid

Tijdens deze crisis is overduidelijk gebleken hoe belangrijk gezondheidszorg en sociale bescherming zijn. Vroeg of laat ontdekt iedereen hoe belangrijk onze sociale zekerheid is. Laten we onze sociale zekerheid daarom koesteren en voeden in plaats van het te minachten en af te breken. #altijdbeschermd.

Solidariteit

Gedurende de lockdown werden er ongelooflijk veel solidariteitsacties georganiseerd. Maar hebben we nu echt een crisis nodig om onze solidaire zelf wakker te maken? Laat solidariteit altijd de basis zijn voor onze samenleving. Daar ijveren we voor met deze video.