1 Mei
in uw kot

Kleur het land rood
en verspreid solidariteit

 

We nodigen je uit om deel te nemen aan de online actie voor de Dag van de Arbeid, 1 Mei van Etuc Youth.  Dit jaar zal het feest anders zijn, in plaats van de straten en pleinen zullen we het internet moeten overnemen!

Zoals we hebben gezien in de nasleep van de financiële crisis, zijn jongeren een bijzonder kwetsbare groep. Vooral mensen met een laag inkomen of zonder baan.  Om een nieuwe golf van jeugdwerkloosheid in Europa te voorkomen, moeten de politieke besluitvormers nu daadkrachtig optreden. 

Met onze online actie willen we degenen vertegenwoordigen wiens stem vaak niet wordt gehoord.  Door een organische fotocollage te maken, laten we het draagvlak, de gretigheid en de vastberadenheid zien waarmee we vechten voor arbeidersrechten, pandemie of niet.

Dit jaar vieren we de Dag van de Arbeid online samen solidair met alle jongeren, arbeiders en studenten!


Wat te doen?

Deze pan-Europese fotoactie is heel eenvoudig.

 1) Maak een foto van jezelf met een bordje dat onze vraag beantwoordt : waar vecht je vakbond voor?  Het antwoord kan één woord of een korte zin zijn, in het Engels of in uw taal, op een stuk papier of ander creatief materiaal dat u vindt.  Let op : de afbeelding moet horizontaal (idealiter vierkant) zijn en het bord moet goed zichtbaar zijn.

 2) Stuur ons een foto op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of upload deze hier.  We zullen ze verzamelen en samen met de verklaring op 30 april een grote collage publiceren.

 3) Plaats de foto op sociale media.  Maak mensen om je heen bewust van waar je voor vecht en vergeet ons niet te taggen! Twitter @EtucYouth, Facebook @etucyouth met een hashtag # 1MAY en #PandemicOfSolidarity

 4) Moedig uw vrienden en collega's aan om mee te doen aan onze actie om de omvang van ons werk te laten zien en gewicht te geven aan onze eisen.

We hopen velen van jullie te zien in onze collage.